Avid Professional Sound Community. Out of nowhere we strike the weirdest thing. Recording completely, went along to rest, while the overnight we have always been experiencing your

Without warning we strike the weirdest thing. Recording completely, went to sleep, in addition to overnight we have always been experiencing this:

Pro Tools does not recognize Apollo Twin Duo in Setup/Hardware/ peripherals.

Playback sound just comes away from iMac speakers (whenever we mute Apollo monitor we still hear professional tools playback, but electric electric guitar linked to Apollo input happens of speakers and it is managed (muted, volume up/down) by Apollo monitor controls.

Apollo is acquiesced by iMac and appears as chosen input/output device in system preferences/sound.

swingtowns

We uninstalled/reinstalled UA pc pc computer software. Deleted/Re-added I/O in professional tools.

We began to restore Avid installation from Time Machine – but i will be terrified it’s going to lose/alter the entire year long recording task We have now been focusing on.

I can not tell if its a nagging issue because of the mac OS, the Apollo, or Pro Tools. Therefore I have always been lost on whom to get hold of for help. Literally absolutely absolutely absolutely nothing changed from 1 time to the next.

System: iMac OSX Yosemite 10.10.5 3.5 GHz intel core i7 32GB 1600 DDR3

Pro Tools 12.4.0.294

Apollo 8.5.1 create 55332

Oh man, we finally figured it down after 4 times. We needed seriously to choose the Apollo within professional Tools setup/playback engine.

As simple as that noises, it simply does not seem sensible why these settings changed to their own. We literally made no setup modifications. I completed a recording session without any dilemmas one night and then start the exact same session the following day and encountered the issue.

This kind of discomfort, but i will be happy I figured it away.

If I don’t take action in this purchase, OS X will usually default to Air Enjoy mode for my Apple television. This will probably (and can) “freak out” Pro Tools often.

I usually turn my user interface on very very very first.

I will be definitely not not used to sound toys. but guy, i’m stumped.

We have PT 11 and an Apollo Twin. I have already been utilizing it for around a few months with my newish Macbook pro and I would personally generally suggest it to anybody. Aside from today. I became recording and everything ended up being fine until We received the play that is blinking problem in professional Tools. Okay. We have seen that before. Close down and restart or go the equipment buffering and all things are fine, except the Apollo Twin just isn’t output that is giving. Reloaded motorists in addition to deal that is whole still nada. We defaulted the input and production paths and nada. We reset the clocks that are internal nada. I could record and monitor but playback monitoring is certainly not available.

We shall acknowledge that the Apollo system isn’t a forte of mine. That I am missing something elementary with that interface so i am thinking. Professional Tools and it is plug ins are reporting totally normal and showing output that is regular the built in production but absolutely nothing goes to output monitoring through the Apollo.

Just what exactly provides? Did we work hours that are too many and forget simple tips to make use of my gear? Did we hit a button back at my FX8 that are fractal switch off section of my mind?

We have PT 11 and an Apollo Twin. I have already been deploying it for around six months with my Macbook that is newish pro i might generally suggest it to anybody. With the exception of today. I became recording and every thing had been fine until We received the blinking play button problem in professional Tools. Okay. We have seen that before. Near down and restart or move the equipment buffering and all things are fine, except the Apollo Twin just isn’t output that is giving. Reloaded drivers and also the entire deal and still nada. We defaulted the input and production paths and nada. We reset the interior clocks and nada. I will record and monitor but playback monitoring just isn’t available.

Has anyone run that is else this? Constantly appreciate the assistance and views. Many Thanks